В бързи производства Районният съд във Варна наложи наказания на автомобилни

...
В бързи производства Районният съд във Варна наложи наказания на автомобилни
Коментари Харесай

Варненският районен съд наложи наказания на двама шофьори

В бързи производства Районният съд във Варна наложи санкции на автомобилни водачи, оповестиха от пресслужбата на институцията за Moreto.net.

55-годишен варненец е открит да кара в нетрезво положение лек автомобил „ Рено “ през нощта на 7 декември тази година по бул. “Ян Хуняди.

При инспекция с дрегер алкохолната централизация в издишания въздух у лидера била 1,60 промила. Той отказал да даде кръвна проба за проучване. За съответното действие съдът утвърди съглашение, с което на подсъдимия беше наложено наказване от 3 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период, както и отнемане от правоуправление за период от 4 месеца.

В следобедните часове на 4 декември т. год. 38-годишен недееспособен лидер в нетрезво положение се качил в лек автомобил „ Фолксваген “ и го управлявал по улица в град Долни чифлик. При осъществената му от полицейски екип инспекция с дрегер и взета след това кръвна проба се открива, че неправоспособният лидер кара с централизация на алкохол от 2,43 промила.  Пред съда подсъдимият призна виновността си и му беше наложено наказване от 6 месеца отнемане от независимост, отсрочено с изпитателен период от 3 години, както и санкция в размер на 200 лв.. 

В бързо произвеждане и още веднъж по силата на утвърдено съглашение с признание на виновността, съдът наложи на 24-годишен лидер условно наказване от 4 месеца отнемане от независимост, с три години изпитателен период.

Подсъдимият бе лишен още от право да ръководи МПС в продължение на 1 година. След среднощ на 7 декември т.год. по бул. „ Левски “ във Варна, при инспекция на чиновници от „ Пътна полиция “, той е засечен зад кормилото на лек автомобил „ Ауди “ да кара след приложимост на наркотични субстанции – амфетамин, метамфетамин и канабис.

Одобрените от съда съглашения са дефинитивни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР